התנפחות כפות הידיים בעת מאמץ וחום

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

04/05/2004 | 10:06 | מאת: ויקטוריה

אני בת 28, בריאה בדרך כלל. שמתי לב לתופעה של התנפחות כפות הידיים לאחר מאמץ או בעת חום, אשר החמירה בשנה האחרונה (האצבעות מתנפחות עד ל-פי 2 מגודלן המקורי). יש לציין כי בעת המקרה, הדבר כרוך בכאבים וחולף מעצמו תוך כ-חצי שעה. עד עכשיו רופאים לא נתנו לי פתרונות מעשיים, למעט רופאת פרקים שהופניתי אליה ואמרה שמדובר בתופעה הקרויה: אריטרומללגיה. מישהו מכיר את התופעה? הרופאה טענה גם כי אספירין בכמות קטנה יכול להועיל לתופעה. האם זה יכול גם להזיק? לתשובתכם המהירה אודה.

04/05/2004 | 14:22 | מאת: תשובת מנהל הפורום

התיאור שלך אינו מתאים כלל לאריטרומללגיה. כמובן שאיני יכול להביע דעה על האבחנה של הרופאה מבלי שראיתי את התופעה, אבל נראה לי שכדאי להמשיך ולחפש אבחנה מתאימה יותר (לאור התיאור שלך).

04/05/2004 | 14:56 | מאת: ויקטוריה

ראשית, תודה על התשובה המהירה. שנית, לאיזה רופא (איזה תחום) אתה ממליץ לי לפנות? (אני קצת אובדת עצות אחרי שרופא אחד אמר לי להרים ידיים כדי שהנוזלים יירדו ליתר הגוף ורופא אחר הוסיף הלצה אחרת).

מנהל פורום המטולוגיה