בדיקות המטולוגיות לנער

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

26/05/2021 | 17:21 | מאת: ליאורה

להלן תוצאות בדיקות דם המטולוגיות, שהבן עשה לפני שהתגייס. מה משמעות החריגויות? האם באמת צריך להמשך מעקב בצבא או שיכול לחכות עד שישתחרר? כלומר עד כמה דחוף. תודה בן 18. בריא, פרופיל 82, פלטפוס, אלרגיה לאבק. מילדותו אירועי אפיסטקסיס, בילדותו חוסר ברזל. בבדיקות הדם PT מוארך. הוזמן למרפאה המטולוגית לבירור. במעבדה • המוגלובין 15.1; המטוקריט 45.5; RBC 5.58; לויקוציטים 6370; טסיות 284. • כימיה מלאה בנורמה. • APLA מלאה בנורמה. • LAC בשיטת RVVT שלילי; בשיטת SCT יחס של 1.22 גבולי. • VWF אנטיגן ופעילות בנורמה. • פקטורי קרישה V ו- VII בנורמה. • פקטור קרישה VIII בנורמה. • PT בנורמה. • PTT מוארך עד 36.5 שניות. • אריטרופויטין ברמה של 3.2 מעט נמוך. לסיכום • בבדיקות חוזרות PT בנורמה, PTT מאורך. • פקטורי קרישה בנורמה. • LAC גבולי; אריטרופויטין מעט נמוך. מומלץ המשך מעקב וטיפול.

מוצגות מגוון בדיקות וקשה לענות בלי להבין את המקרה לעומק, ממליצה לפנות לרופא ששלח אותו לבדיקה.

מנהל פורום המטולוגיה