בלוטת לימפה נפוחה כתוצאה ממחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

20/04/2021 | 20:04 | מאת: שירה

היי, לפני כחודש וחצי הייתה לי מוגלה בגרון בצד שמאל יחד עם בלוטת לימפה מוגדלת וכאבי צוואר ועורף באותו הצד. לאחר קבלת אנטיביוטיקה המוגלה עברה אך בלוטת הלימפה עדיין מוגדלת יחד עם כאבי צוואר ועורף וקצת בבית השחי. לאחר אולטרסאונד גודל בלוטת הלימפה בצד שמאל היה 10x15 לעומת צד ימין 12x13 ובבדיקת דם התגלו נוגדנים למחלת הנשיקה. האם הנפיחות בבלוטה במשך כמעט חודש וחצי הגיונית כתוצאה ממחלת הנשיקה? והאם הכאבים בצוואר ובעורף נגרמים כתוצאה מהבלוטה הנפוחה או ממחלת הנשיקה? אשמח לתשובה מאוד מודאגת ויש תור להמטולוג רק בעוד כחודש.

קשה לענות בלי לבדוק את המטופל. על פניו לפי הערכים בסונר הבלוטות קטנות ולכן הסיכוי שמדובר בבעיה המטולוגית נמוך.

מנהל פורום המטולוגיה