ברזל נמוך ופריטין גבוה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/04/2021 | 22:03 | מאת: אירית

עשיתי היום בדיקות דם בצום. הברזל שלי 39. הפריטין 204 וההמוגלובין 12.3. קיבלתי 5 עירויים לוריד באוקטובר של ברזל . מה הסיבה לפריטין גבוה כזה ומה לעשות עם הברזל הנמוך?

על מנת להעריך אם מאגרי הברזל מלאים יש לדעת גם את בדיקת הטרספרין.

20/04/2021 | 14:20 | מאת: אירית

אני התחלתי לקחת אתמול ספאטון בטעם תפוח כל יום זה יכול לעזור לברזל הנמוך? לפני 5 חודשים קיבלתי עירוי וינופר לווריד כי אסור לי לקחת כדורים דרך הקיבה כי זה עושה לי עצירות ואני אחרי ניתוח פיסטולה קשה בפי הטבעת אז רק נוזלי. הרופאה שלי אמרה לי כרגע לא לקחת ברזל כי ההמוגלובין שלי 12.3. מה לעשות? להמשיך עם הספאטון זה יעזור להעלות את הברזל? אני מייואשת.

מנהל פורום המטולוגיה