עודף ברזל

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

12/04/2021 | 09:50 | מאת: ג

בבדיקות הדם האחרונות שביצעתי התגלה עודף ברזל (270 כאשר ערך המקסימום הוא 160). התזונה שלי טבעונית כבר 3 שנים. בחצי השנה האחרונה חזרתי לשלב טונה וביצים. אני לא לוקח תוסף ברזל אבל לוקח תוסף בי12. לפי חישוב מהיר, צריכת הברזל היומית שלי עומדת על בין 15-20 מ"ג יומי, בעיקר מאבקת חלבון טבעונית, קוואקר, טופו וקטניות. למיטב הבנתי, ממה שקראתי באינטרנט, הצריכה המקסימלית ליום היא 45 מ"ג. מה יכולה להיות הסיבה לעלייה הדרמטית בברזל? האם יכול להיות קשר בין צריכה גבוהה של בי12 לעלייה בברזל? למרות שהבנתי שעודף בי12 מתנקה מהגוף בשתן. אשמח לתובנות. יתר הבדיקות יצאו תקינות, מלבד שתנן גבוה שניתן לייחס אולי לעובדה שלא שתיתי הרבה לפני וצמתי לפני הבדיקות. כמו כן בילירובין יצא גבוה.

כדי להעריך את מאגרי הברזל בגוף יש לדעת את רמת המוגלובין, פריטין, ברזל וטרסרנספרין.

מנהל פורום המטולוגיה