אלקוויס תופעות לוואי לאחר הפסקת התרופה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

08/04/2021 | 22:04 | מאת: חגית

ולפני כשנה אמי אושפזה בשל תחסיף ריאתי והוסיפו לה אליקוויס פעמיים ביום רופא המשפחה הוריד לה את לגמרי את התרופה לחלוטין (לפני כחודש) לאחרונה החלו לה תופעות לוואי של מעט ורידים נפוחים בעמידה וכאבי כפות רגליים (עם אמבטיה וגרבי לחץ משתפר מעט) ובנוסף היה לה דימום מעט בתחתונים האם זה חלילה תופעות לוואי שיחלפו בשל הפסקת התרופה או חלילה מצב שיכול לנבוע להעיד ולהוביל שוב לתסחיף ראתי? (המטולוג של קופח יש תור רק עוד חודשיים) תןדה מראש על המענה

כיוון שלא נוטלת אלקוויס אז דימום לא יכול להיות קשור לאלקויס. לגבי ורידים ברגליים קשה לדעת מבלי לראות. כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה או רופא כלי דם. לגבי החלטה על משך הטיפול באלקוויס לאחר תסחיף ריאתי ניתן לפנות למרפאת המטולוגיה\קרישה.

מנהל פורום המטולוגיה