פוליציטמיה ורה סיכונים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

30/03/2021 | 21:18 | מאת: פסי

היי בת 53 מחלימה מקורונה מזה כחודשיים. בבדיקות דם התגלתה פוליציטמיה ורה. סחרחורות ברקע. עברתי פעמיים הקזה ולוקחת אספרין 75 פעם ביומיים. אני רצה כשלוש פעמים בשבוע בשיגרה. היום הרופאה אמרה לי להפסיק לרוץ לחלוטין מחשש לנפילה ודימום בראש. מבחינתי זה שינוי משמעותי באורח חיי. האמנם הסיכון משמעותי?

קשה לענות למקרה ספציפי בלי להכיר לעומקו. האם הסיבה היא שימוש באספירין בלבד? אם כן אכן אספירין מעלה סיכון לדמום אך לדעתי אינו מהווה סיבה להמנע מריצה רגילה במידה ואין בכך סיכון לנפילות.

מנהל פורום המטולוגיה