תוצאות של המוגלובין והמטוקריט

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

29/03/2021 | 14:37 | מאת: נטע

בבדיקת דם קודמת קיבלתי תוצאה המטוקריט 48.9 והמוגלובין 15.6. בבדיקה חוזרת לאחר שתייה רבה המטוקריט 44.6 המוגלובין 14.7. האם זה שולל פולציטמיה ורה גם בהנחה ששתיתי הרבה מאוד מיד בסמוך לבדיקת הדם?אני בת 36 כלומר האם שתייה מרובה לפני הבדיקה יכולה "לרמות" את הבדיקה?כי אם התביישות יכולה להשפיע ככה ולתת תוצאות כוזבות האם גם שתיה מרובה יכולה לתת תוצאה לא נכונה רק הפוכה?

גם בבדיקה הראשונה הממצאים גבוליים. כדי לדעת אם יש פוליצטמיה ניתן לעקוב אחרי הערכים ולברר שאין מרכיב של חסר ברזל שיכול למסך פוליצטמיה.

מנהל פורום המטולוגיה