קלקסן לטובת טיסות ארוכות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

22/03/2021 | 21:37 | מאת: אריק

שלום, בעקבות אירוע לב וצנטור לפני כשנתיים והטרוזגטיות לפקטור 2. הומלץ לי להשתמש בזריקת קלקסן 40 מג לפני טיסות ארוכות (טראנסטלנטיות). בשוטף מקבל טריטייס, ליפיטור ומיקרופירין (100 מג). האם ביום הזרקת הקלקסן אני נדרש להימנע מהשימוש במיקרופירין (נלקח בדרך כלל בבוקר)? כמה סמן לפני הטיסה יש להזריק את הקלקסן? האם נדרש להקפיד על פעולות נוספות במהלך טיסות טראנסאטלנטיות? תודה תודה

מומלץ להזריק קלקסאן סמוך למועד הטיסה, בזמן הטיסה כדאי גם לקום כל שעתיים, במקרים שהסיכון לקרישי דם גבוה ניתן ללבוש גם גרביים אלסטיות. לגבי הטיפול באספירין, במקרה שאין סיכון מוגבר לדימום ממשיכים גם את האספירין.

מנהל פורום המטולוגיה