טחול מוגדל 13.5, האם תקין?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

17/03/2021 | 14:38 | מאת: מיכל

שלום, לפני שנה עשיתי אולטרסאונד לבטן וקיבלתי תשובה שהטחול מוגדל 14.4, חזרתי על הבדיקה שוב לאחר כמה חודשים והוא קטן ל13.5, השבוע שוב עשיתי בדירה וקיבלתי תשובה שהטחול באותו גודל- 13.5. אני לא סובלת מכאבים ואין לי שום חריגות בבדיקות דם.. אני מוטרדת מזה, מה עליי לעשות? האם יכול להיות שהטחול אצלי גדול יותר בבייסליין וזה תקין? תודה

מדובר בממצא גבולי, כך שיתכן שאין לכך משמעות רפואית. קשה לענות מעבר לכך בלי להכיר את הרקע הרפואי.

מנהל פורום המטולוגיה