רמה גבוהה של איזופילים כולל אחוזים.

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

09/03/2021 | 12:48 | מאת: עוזי

בבדיקת דם אחרונה התקבלה תוצאה של 5.1 איזופילים שזה מעל הטווח. כמו כן כבר משנת 2017 היו תוצאות גבוהות מהטווח של אחוז איזופילים ומ2019 הערכים עולים בקביעות עד ל 8.4% בבדיקה אחרונה. האם זה נחשב אחוז גבוה מאד ומה המשמעות?? האם יש קשר לכך שבתאריך7.2.17 עברתי כריתת בלוטת ערמונית ובתאריך16.10.18 כריתת כיס מרה? בעקרון אין לי אלרגיות.

יש להתייחס לערך האבסולטי ולא לאחוזים. עליה באיאוזינופילים יכולה להיות קשורה למצבים רפואיים רבים ושונים. לעיתים יש צורך בבירור המטולוגי כדי לשלול מחלה המטולוגית ראשונית.

מנהל פורום המטולוגיה