שינוי בספירת דם ,לוקחת הידרוקסיה אחד ליום בגשל טרומבוציטוזיס

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

09/03/2021 | 06:41 | מאת: נילי

לוקחת הידרוקסיה במשך 8 חודשים,המגולובין שהיה 14.6 ירד ל13 ,שני ערכים שונו,rbc היה 5.2 וירד ל3.86,mcv עלה ל102,שאר הערכים תקינים.ברצוני לשאול על מה מעידים הירידות והעלייה,האם זוהי תחילתה של אנמיה?תודה רבה.

מטרת הטיפול בהידראה היא להוריד את ספירת הדם עד לערכי מטרה. עליה בMCV היא משנית להידראה וזה נורמלי. כיוון שאיני מכירה את המקרה קשה להגיד מעבר לכך. יש צורך במעקב מסודר אצל המטולוג.

13/03/2021 | 11:56 | מאת: נילי

מה לגבי הrbc שירד ל3.86 לאחר שהיה 5.2,האם זה יכול להוביל לאנמיה?תודה

מנהל פורום המטולוגיה