דימומים ללא סיבה בבדיקות דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

04/03/2021 | 17:05 | מאת: דנה

היי, אני בת 20 ולאחרונה התחלתי לדמם באופן קיצוני מכל דבר. ישיבה על רצפה או משטח קשה גורמת לי לשטפי דם ענקיים, קיבלתי שריטה קטנה והדם לא עצר במשך שעות ועשיתי לפני כמה ימים ביופסיה מהעור והיה לי דימום כל כך מוגזם שהרופא אמר לי שאני חייבת לבדוק את זה. עשיתי בדיקות דם מקיפות כולל תפקודי קרישה והכל תקין לגמרי. יש צורך לדאוג? זה בחיים לא היה לי ככה ואף פעם לא הייתי מקבלת שטפי דם אפילו ממכות חזקות מאוד. היום מספיק שמישהו יחזיק לי את היד או שאני אגרד את הרגל ואני חוטפת שטף דם לא פרופורציונלי... אני בתת משקל וירדתי במשקל בחודשים האחרונים אבל אני אוכלת בסדר

מבחינה המטולוגית במידה והבדיקות תקינות יש לשקול לבדוק גם את התפקוד של הטסיות. לצורך כך יש לפנות בצורה מסודרת ליעוץ המטולוגי.

מנהל פורום המטולוגיה