ביקורת בדיקות דם לקרישיות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

03/03/2021 | 21:42 | מאת: רבקה

שלום רב, עבור בן זוגי. בעבר תסחיף ריאה . נוטל תרופה אליקוויס מאז האירוע. בבדיקות דם cardiolipin igg 63..3 תודה !

יש עדות לנוכחות נוגדן אנטיקרדיוליפין מה שמחשיד לתסמונת APLA הכרוכה בקרישיות יתר. קרוב לוודאי נלקחו בדיקות נוספות כמו אנטי בטא 2 גליקופרוטאין ולופוס אנטיקואגולנט. בנוסף אילו בידוקת שיש לחזור עלהם עם נוסף בטווח של 3 חודשים כדי להיות בטוחים. יתכן שיזדקק לטיפול אחר מאלקוויס. יש צורך ביעוץ מסודר של המטולוג.

מנהל פורום המטולוגיה