בדיקות לא תקינות עם תופעות מעל לחצי שנה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

08/02/2021 | 22:55 | מאת: נחמה

שלום רב, בן זוגי בן 51, סובל כבר כ 6 חוד' מגרד שהחל נקודתי והתפשט על כל הגוף שום טיפול לא סייע ולא מדובר באלרגיה. בנוסף הוא סובל מירידה ברמת האנרגיה ובעייפות למרות שישן מספיק וכאבי הראש שסבל מהם תדירותם עלתה על כן נעשו לו בדיקות דם ואלו הבדיקות שתוצאותיהן יצאו לא תקינות: FRITINE 19.7 RBC 4.34 HCT 39.2 MCH 33.2 MCHC 36.7 IRON 50 IRON SATURATION 10% יש לציין שכבר תקופה ארוכה ערכי הברזל שלו לא תקינים על אף שניתנו לו כדורי ברזל. נעשה לו גם גסטרו + אנדו שיצאו תקינים לפני מספר חודשים. הוא אדם שמאד שומר על עצמו אוכל נכון ומתעמל פעמיים שלוש בשבוע ומשקלו תקין. אך בשנה האחרונה נראה שמצבו הבריאותי. היום לאור ממצאי הבדיקה הוא הופנה להמטולוג (לא דברו איתנו מצאנו הפנייה במחשב). לא יודעת כיצד לסייע לו הוא סובל מגיע למצב שהוא פוצע את עצמו, אף פעם לא מגיע למצב שהוא מרגיש שנח ויש לו אנרגיות לא משנה מה ניסינו. אודה להמלצתך או הכוון כיצד ממשיכים מכאן

הבדיקות ששלחת חלקיות ומעידות על חסר ברזל קל. קשה להגיד מעבר לכך. בחסר ברזל מטפלים בכדורי ברזל או בעירוי ברזל.

מנהל פורום המטולוגיה