אנטיקואגולנט לופוס ופקטור 8

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

08/02/2021 | 22:49 | מאת: הגר

שלום. בעלי בן 51 וצריך לעבור ניתוח לכריתת שקד אחד בעקבות כך שהשקד מוגדל לא דלקתי, לדעת הרופא המנתח זה לא נראה סרטני. אך בעקבות בדיקות דם טרום הניתוח התגלה זמן ptt מוארך ובעקבות זאת התגלה כי יש לו אנטיקואגולנט לופוס חיובי ויחד עם זאת פקטור 8 נמוך. במחלקת המטולוגיה הוחלט לתת לו לפני הניתוח פקטור 8 ולאחר מכן לתת לו חומצה טראנסאמינזה. ( משהו כזה,תרופה נגד דימומים אנחנו גרים בחו"ל אז המונחים לא בעברית) החשש שלי הוא שיש לו דבר והיפוכו מצד אחד סיכון ל קרישתיות יתר ומצד שני סיכון לדימום יתר. אני חוששת שעצם התרופות שיינתנו לו לשפר את הקרישה בעצם יגרמו לקרישתיות יתר. האם תוכל להסביר לי או לתת דעתך? תודה רבה מראש

המקרה נשמע מורכב וקשה לענות בלי להכיר במדוייק את הנתונים. בעיקרון יתכן כי החשש מדימום משמעותי יותר ולכן מטפלים בזה. ממליצה להתייעץ גם עם ההמטולוג המטפל שמכיר את המקרה.

מנהל פורום המטולוגיה