בלוטות לימפה נפוחות בצוואה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

26/01/2021 | 19:41 | מאת: אופיר

כמעט חודשיים עם בלוטות לימפה נפוחות בצוואר. בוצע אולטרסאונד צוואר וחזה(מצורפים). בוצעו בדיקות דם מקיפות- הכל תקין. בנוסף ביקור אצל רופא שיניים- טען שיש דלקת חניכים אבל אין קשר לבלוטות הנפוחות(מישש מעט וקבע שהבלוטות הנפוחות אינן אופייניות במיקומן לתגובה לדלקת חניכיים).אני מאוד מאוד מוטרדת מכך שאין סיבה לנפיחות ושהיא איננה יורדת. בביקור אצל המטולוג בבדיקה ידנית הוא אמר שמרגיש שהן כן קטנו מהאולטרסאונד (קטנו מ3 ס״מ כפי שנקבע באולטרסאונד) אך זה לא משהו מדוייק. אני בכלל לא מרגישה שהן קטנו! הוא המליץ לעשות אולטרסאונד בטן + אולטרסאונד צוואר נוסף בעוד חודשיים שלושה. יש סיבה לדאגה? אני מרגישה גם מעט כאבים עמומים באיזור הבלוטות. ממש ממש מודאגת שאין סיבה לנפיחות ועם זאת היא גם לא יורדת. אשמח לתשובה תודה

אין באפשרותי לראות קבצים, ההחלטה על בירור בלוטות לימפה תלויה בגודל הבלוטות והדינמיקה של השינוי בגודלם. קשה לענות מעבר לכך.

מנהל פורום המטולוגיה