פקקת ברגל שלא משתפרת למרות טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

09/01/2021 | 20:07 | מאת: השואל מתל אביב

שלום רב, לאימי נתגלה לפני כ10 חודשים קריש דם ברגל. הסיבה היא ככל הכנראה סרטן שחלות בו חלתה. במהלך החודשים האחרונים, טופלה בכימותרפיה, ובוצע בה ניתוח להוצאת האיברים שנדבקו בסרטן. היא נכנסה רשמית למצב של רמיסיה לפני חודשיים, וכעת מטופלת רק באווסטין. במקביל, ממשיכה לקבל נוגדי קרישה - כעת מטופלת באליקוויס ואספירין. בשבוע שעבר היא בצעה בדיקת דופלר, ומסתבר שאין שינוי בפקקת, כפי שקיוינו. מצרף את האבחנה שקבלה. השאלה - למה אין שיפור בפקקת? מה אפשר לעשות?

מטרת הטיפול במדללי דם היא למנוע קרישי כאשר לא תמיד הקריש שכבר נוצר נעלם.

מנהל פורום המטולוגיה