נ טיפול ביולוגי- שאלה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

01/01/2021 | 14:05 | מאת: איתן

אם לאחר טיפול בונטוקלקס ישנה הפוגה מהמחלה (cll) אך בסופו של דבר היא חוזרת, האם ניתן לטפל בה שוב באמצעות ונטוקלקס באותה היעילות? במידה וכן, החולה יכול תאורתית בעזרת התרופה לחיות עם המחלה עד למיצוי תוחלת החיים הממוצעת ולטפל בכל פעם שהיא חוזרת? ושאלה נוספת, מה המשמעות של בדיקת אפיון תאים כבדיקת דם ולא כדגימה ממח העצם? אציין שבבדיקה לא ראו תאים דם המחלה בדם תודה רבה

ניתן לתת טיפול חוזר בוונטוקלקס, אז טיפול זה ינתן באופן ממושך עד התקדמות המחלה, אין מידע חד משמעי לגבי היעילות במצב של טיפול חוזר אך קרוב לוודאי לא מדובר בטיפול שיעבוד לתקופות מאד ארוכות, יתכן מספר שנים, בתלות באופי המחלה של המטופל. בדיקות אפיון תאים עוזרת לאבחן cll, ניתן לבצעה ממח העתם או מהדם.

מנהל פורום המטולוגיה