טיפול באשפוז יום לפרינג'ט

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

20/12/2020 | 19:27 | מאת: גלי

שלום ד"ר, אשמח לחוות דעתך: אמא שלי עם אסתמה חמורה ועוד כמה מחלות רקע. בקורונה היא נמנעה מלצאת כי גם נשימה עם מסכה גורמת לה להתקפי אסתמה, ובכלל.... היא מבוגרת. יצאה רק לשטחים פתוחים עם ריחוק חברתי. ההמוגלובין שלה 10 מחסני הברזל מתחת ל 8 וברזל 16. ברזל בתוספים לא נספג אצלה והיא קיבלה הפניה לאשפוז יום של מכבי שבו יעשו לה עירוי פרינג'קט. מדובר על סניף ראשי שבו יש גם בדיקות קורונה, וגם כמה קומות עם המון רופאים וזה למעשה נמצא במרכז מסחרי שעוברים בכניסה שלו המון אנשים כי יש שם גם רופאים פרטיים, מכוני שמיעה ועוד עסקים. יש לה פטור ממסכה ובאשפוז היום היא תהיה בלי מסכה ויסגרו את הוילון. אך יש את הדרך מהכניסה ועד שממתינים למעליות ועד שנכנסים שהיא תהיה עם מסכה. העיר שלנו עוד כמה ימים כבר תהיה אדומה. האם לפי דעתך עדיף להמתין עם זה כחודש וחצי שאז כנראה יהיה סגר .. תהיה השפעה של חיסונים ומספר החולים ירד? כי היא רוצה להמתין.... אבל השאלה היא: האם המוגלובין של 10 וברזל ומחסני ברזל כמעט 0 עוד חודש וחצי לא עלולים לגרום לה להחמרה באסתמה? תודה מראש

במידה והחשש מהדבקה משמעותי, ובדיקות הדם היו יציבות בחודשים האחרונים, קרוב לוודאי שאפשר להמתין מעט עם הטיפול בברזל.

מנהל פורום המטולוגיה