פרופיל רפואי צבאי, FVL הטרוזיגוט

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

27/10/2020 | 16:47 | מאת: יהונתן

שלום רב, ברצוני לשאול שתי שאלות קטנות - 1) אני בן 17, ולפני כשנתיים נבדקתי לפקטור 5 ליידן בגלל סיפור משפחתי ויצאתי הטרוזיגוט למוטציה. בקרוב יש לי צו ראשון. האם המוטציה יכולה להוריד לי את הפרופיל הרפואי? אני אוכל להיות בקרבי? כמובן אם יש לך מידע בנושא. 2) לפני כשנתיים, כאשר לקחו לי דם לגילוי המוטציה, יצא לי ערך APCR=78.6 ורשמו שהערך APCR מתאים למוטציה שגילו לי. האם במצבים של הומוזיגוטית למוטציה, ערך הAPCR נמוך יותר? תודה מראש, יהונתן

בדיקת apcr היא בדיקה ראשונית שמאתרת נשאים למוטציה בפקטור 5 ליידן, במידה ולא תקינה אז מבצעים את הבדיקה הגנטית. מניחה שמוטציה בפקטור 5 ליידן לא משפיעה על פרופיל אך לא יודעת בוודאות, זאת יש לברר עם הצבא.

מנהל פורום המטולוגיה