ערכי המוגלובין תקין אצל נשים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

11/10/2020 | 23:18 | מאת: רעות

שלום רב, בערכים של מכבי המוגלובין תקין מתחיל רק ב 12.5. מצד שני, קראתי ברשת שלנשים זה תקין מעל 12. האם הערך 12.5 זה בכל הקופות וזה כי זה הממוצע בין גברים לנשים? או שבכל זאת אלה ערכים שונים במכבי וזה כן 12.5 לנשים? כי אכן הערכים הם כללים גם לנשים וגם לגברים. תודה מראש

12/10/2020 | 00:37 | מאת: שיפרה

לשאלתך, הערכים לא זהים מכיוון שיש שוני בין מעבדות. מעבר לכך מחקרים שונים יתמכו בערכים שונים. כל ערך צריך להיות ביחס למטופל, להרגשתו, לערכי הברזל ולערכים הנורמליים אצלו.  גוף האדם הוא דינמי ואינדבדואלי

מנהל פורום המטולוגיה