נטרופילים גבוהים בדיקת דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/09/2020 | 15:47 | מאת: יעל

שלום רב אני בת 34, בריאה בדרך כלל, לא מעשנת. בבדיקת דם יצאו הערכים הבאים: Wbc 11.6 שחורג מהנורמה Neut 75.8% Neut אבסולוטי שחורג מהנורמה 8.8 יש לציין שגם בבדיקה לפני שנה נמצאו ערכים דומים עם שינוי קל כמו כן, סובלת מזה שנתיים מכאב באזור הצלעות והקיבה בצד שמאל. בירור גסטרו תקין לחלוטין כולל גסטרוסקופיה, us וסיטי כך שלא נראה שהכאבים קשורים לכך. מה משמעות הערכים שציינתי? האם חלילה יכולים להצביע על מחלה מסוכנת? והאם יכול להיות קשר לכאבים שלא נמצא להם הסבר? תודה מראש

מדובר בעליה קלה בנויטרופילים וקשה לדעת מה הסיבה, זה לא מסוכן בפני עצמו והממצא לבדו לרב לא מעיד על מחלה משמעותית אם יציב, אך קשה להגיד באופן ברור בלי לראות את כלל בדיקות הדם.

מנהל פורום המטולוגיה