כתמים אדומים סגולים שיצאו בפתאומיות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

08/07/2020 | 17:38 | מאת: נחמה

שלום רב לאמי הבוקר יצאו נגעים אדומים סגולים ספק שטפי דם ספק משהו אחר. היא חולת אלצהיימר ודמנציה ומקבלת את הסרנטה ואסנטה כחודש מעבר לכך יש לה הפרעת קרישתיות ומטופלת באספירין. סכרתית, אפילפטית ויש לה רקע רפואי מורכב כולל עבר של סרטן הרחם וארועים מןחיים. היום בבוקר הופיע לה נגע אחד ביד ימין לאחר שעתיים כבר היו שלושה ולאחר מכן גם 2 נגעים ביד שמאל וברגל. רופא המשפחה לא היה מוכן לקבלה היום ואני חוששת היות וזה לא נגע אחד שצץ אלא משהו שמתפשט לאיטו. מה נכון לעשות? לחכות ולראות? חדר מיון? דואגת מאד

במידה ויש חשד לדימום משמעותי מבחינה המטולוגית יש לבדוק את ספירת הדם ותפקודי הקרישה ולשקול הפסקת אספירין.

מנהל פורום המטולוגיה