נשלחתי לבירור המטולוגי- אודה לשאלה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

29/06/2020 | 14:47 | מאת: שרה

שלום דר גוטווין, בת 30. נשלחתי עי אנדוקרינולוג ל MRI מח בשביל מעקב למיקרואדנומה זעירה בהיפופיזה ומצאו ממצא חדש "מוקדים היפראינטנסיים בחומר הלבן צד ימין פרונטלי- מיקרןאנגיופתיים? המוקדים לא נצפו בבדיקות קודמות". נשלחתי לנוירולוג.. הוא שלח אותי לבדיקות קרדיווסקולוריות, CTAראש וצוואר, בדיקות דם של קרישיות יתר וייעוץ המטולוגי. טרם עשיתי את הבדיקות. רציתי לשאול מדוע צריך ייעוץ המטולוגי למצב כזה? לפי מה שקראתי מי שמטפל בזה זה נוירולוג... אודה להסבר מה בדיוק הבעיות שיכולות להיות בעקבות הממצאים החדשים- כלומר מה ההמטולוג יחפש בעצם? אין לי בעיה ללכת לייעוץ אני פשוט לא רוצה ללכת סתם... קרה כמה פעמים ששלחו אותי לייעוץ מומחים שלא הבינו בשביל מה באתי ודי עיקמו פרצוף וזו היתה הרגשה קצת לא נעימה... הנוירולוג שפניתי אליו הוא נוירולוג חדש.. הוא אפילו לא הסתכל על הדיסקים של הדימות ולכן אני רוצה להיות בטוחה שצריך ללכת להמטולוג... תודה רבה

אני מניחה שמטרת היעוץ ההמטולוגי היא לברר האם יש קרישיות יתר שעלולה להסביר את הממצאים המוחיים.

מנהל פורום המטולוגיה