אני מצרף את התוצאות אולטראסאונד בלוטות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

28/05/2020 | 03:24 | מאת: י

הבדיקה: US צוואר מימין: בשרשרת צווארית קדמית נצפו מספר בלוטות לימפה קטנות בגודל 9*2 מ"מ. שומרות על צורה סונוגרפית תקינה. לא נצפו זרימות דם חריגות. משמאל: בשרשרת צווארית קדמית נצפו מספר בלוטות לימפה בגודל 18*3 מ"מ. שומרות על צורה סונוגרפית תקינה. לא נצפו זרימות דם חריגות. הבדיקה: US בתי שחי משמאל: הודגמה בלוטה לימפה בגודל 29*7 מ"מ. פרנכימה דקה לא נצפו זרימות דם חריגות. בלוטות נוספות קטנות. מימין: נצפו בלוטות לימפה, הגדולה 20*7 מ"מ, אחת נוספת בגודל 13*7 מ"מ, השאר קטנות. פרניכמה דקה. ללא זרימות דם חריגות. הבדיקה: US מפשעות משמאל: הודגמו מספר בלוטות לימפה במידות עד 18*5 מ"מ. שומרות על צורה סונגרפית תקינה. זרימות הדם בגדר הנורמה. מימין: הודגמו מספר בלוטות לימפה, הגדולה 27*6 מ"מ. בלוטות נספות קטנות יותר. שומרות על צורה סונגרפית תקינה. זרימות הדם בגדר הנורמה. מה התוצאות אומרות? ומה זה פרניכמה דקה שכתוב בהקשר לבלוטות שבבתי השחי? תודה.

קרוב לוודאי שלא מדובר בהגדלה משמעותית של הבלוטות ויתכן שנדרש מעקב בלבד.

מנהל פורום המטולוגיה