אולטראסאונד בלוטות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

27/05/2020 | 19:02 | מאת: י

שלום, בשלושה חודשים האחרונים יש לי גירודים בכל הגוף ללא סיבה שקשורה לעור. בעקבות הגירודים פניתי להמטולוג ששלח אותי לבדיקת אולטראסאונד של בלוטות הלימפה בצוואר, בבתי השחי ובמפשעות. היום ביצעתי את הבדיקה, וכשהטכנאי הקריא למקלידה את התוצאות הוא אמר שבבית שחי שמאלי נצפתה בלוטת לימפה בגודל 3 סנטימטר, ושאר הבלוטות באזור תקינות. לגבי הצוואר והמפשעות זה היה בסדר לפי מה שהטכנאי אמר. רציתי לשאול אם הגירוד יחד עם הבלוטת לימפה בבית השחי השמאלי שהיא 3 סנטימטר זה דבר שצריך להדאיג? מה בדרך כלל עושים במצב כזה? תודה.

ממליצה לחכות לתשובת הסונר הסופית, לעיתים כאשר יש בלוטת לימפה גדולה משמעותית יש צורך בביופסיה מבלוטה.

מנהל פורום המטולוגיה