אבחון מוקדם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

08/05/2020 | 22:22 | מאת: י.

שלום, הבנתי שבחלק מהמקרים של לימפומה, חווים גירוד מתמשך בטרם הופעת סימנים אחרים שמאפיינים את המחלה. רציתי לשאול- אם אדם חווה גירודים מתמשכים ומדובר בלימפומה בטרם הופיעו הסימפוטמים האחרים, עדיין ניתן לגלות את המחלה בבדיקת CT? ושאלה נוספת- לפני שהולכים לבצע CT יש הדמיה אחרת שכדאי לעשות לפני בדיקה עם קרינה כמו CT? תודה.

אין לי תשובה האם ct יגלה לימפומה כאשר יש גרד בלבד, יתכן שכן. ניתן להגיד כי petct היא בדיקה רגישה יותר לגילוי לימפומה מct רגיח, אך לרב זו לא בדיקה שמבוצעת כאשר יש גרד בלבד.

מנהל פורום המטולוגיה