קלקסן 60 מ"ג

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

22/02/2020 | 19:02 | מאת: גלית

שלום, אני סובלת מקרישיות יתר מאוד משמעותית. אני גם מקבלת מקבלת כרגע אווסטין. עד שעברתי ניתוח - קבלתי קרטיה 100, ואחר הניתוח התחלתי לקבל קלקסן 60 מ"ג. אני מזריקה אחת ליום, בהפרש של 24 שעות. הבנתי שזמן פעילות הקלקסן היא ל - 9 שעות. מה קורה בגוף לאחר 9 שעות, האם למעשה הדם אינו מדולל בזמן זה ? איך אפשר לפתור בעיה כזאת ? תודה

22/02/2020 | 23:10 | מאת: גלית

הוצע לי לעבור מקלקסן לקסרלו. האם יש הבדל בדרך הפעולה בין שתי התרופות? גם אם הן דומות בהשפעתן, מה בכל זאת ההבדל בינהם? (פרט לעובדה שאחת מהן מתנת בהזרקה, והשנייה נלקחת ככדור בבליעה). תודה מראש.

לא ברורה לי בדיוק הסיטואציה והסיבה למתן קלקסאן. באופן עקרוני ניתן להגיד שקלקסאן במינון 60 מג ניתן כטיפול מניעתי וקלקסאן במינון גבוה יותר ניתן כמינון טיפולי. יש תרופות מדללות דם שניתן לקחת דרך הפה, הן עובדות במנגנון שונה מקלקסאן ויכולות להיות תחליף לקלקסאן בסיטואציות מסויימות.

מנהל פורום המטולוגיה