טסיות נמוכות , טרומבוציטופניה כרונית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

13/01/2020 | 18:59 | מאת: דניאל

שלום דוקטור בן 36 יש לי טרומבוציטופניה כרונית בין 95-115 אלף, האם זה אומר שאם באיזה שהו שלב בחיים אצטרך לקחת תרופות המדללות דם, אז אני יצטרך את זה במינון נמוך יותר מאחרים? יחדד, האם יש לי "יתרון" על אחרים בקרשיות דם וסיכוי נמוך יותר לקריש דם בעורקים?

מדובר בירידה קלה ברמת הטסיות. אין בעיה לקחת מדללי דם בערכים אילו של טסיות אך גם אין הגנה מקרישים.

15/01/2020 | 16:40 | מאת: דניאל

תודה דוקטור באסה, תמיד חייתי במחשבה שמיכוון שהקרישיות אצלי במצב פחות טוב מהממוצע חשבתי זה יתרון בזה שהדם נקרש פחות בעורקים וכך גם פחות סיכוי לקריש דם,,, אז איזה פרמטר בספירת דם כן קשור לקריש? דווקא הmpv אם אני לא טועה, כך זה נקרא, הוא אצלי מעל הנורמה משהו כמו 13

מנהל פורום המטולוגיה