מעבר מקומדין לקלקסן וחזרה לקומדין

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

29/11/2019 | 22:55 | מאת: עמי

שלום, אני מטופל שנים בקומדין. מה ההנחיה למעבר לקלקסן לפני פרוצדורה פולשנית וכמה זמן לפני הפעולה יש להפסיק את הקלק סן. בנוסף, כיצד ומתי חוזרים לקלקסן ואח״כ לאיזון עם קומדין. תודה

לרב מקובל להפסיק את הטיפול בקומדין מספר ימים לפני הפעולה. לעבור טיפול בקלקסאן במינון המותאם למשקל. לפני הפעולה יש לוודא שINR ירד כך שאין סיכון לדימום ואת הקלקסאן מפסיקים כ24 שעות לפני הפעולה. לאחר הפעולה, לרב כ12 שעות, במידה ואין דימום-מחדשים קלקסאן בהדרגה ובהמשך חפיפה עם קומדין, עד. הגעה לINR מטרה בבדיקות בדם.

מנהל פורום המטולוגיה