פיענוח בדיקות דם בהריון שני

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

17/11/2019 | 22:58 | מאת: אליק

אני בהריון, שבוע 27. בבדיקות דם שגרתיות נמצא לויקוציטוזיס סביב 22, רמות גבוהות של גרנולוציטים לא בוגרים (פרומיאלוציטים ומיאלוציטים )מוגברים. הופנתי לבדיקת המטולוג. האם יש חשש שמדובר במחלה ממארת או התוצאות נובעות מהיותי בהריון? לציין בתחילת הריון ללא עדות לכך. תודה מראש.

עליה בתאים הלבנים יכולה להיגרם מסיבות רבות, כחלק מההריון עצמו אך גם כתוצאה מזיהום, תרופות, מחלה המטולוגית ועוד... כך שלא ניתן להגדיר את הבעיה ע"פ הנתונים הנוכחיים. המידה והממצאים חוזרים על עצמם ואין הסבר לכך יש להיבדק בצורה מסודרת ע"י המטולוג.

מנהל פורום המטולוגיה