טרום - CLL מה המשמעות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

07/09/2019 | 21:56 | מאת: דרור

שלום בבדיקה שערכתי הרופא רשם בסיכום שזה CLL התחלתי ביותר או clonal lymphocytosis באבחנה רשום Chronic Lympocytosis Leulemia - clonal b cell lymphocytosis - RAI 0 במילים הרופא אמר לי שזה טרום CLL שדורש מעקב בלבד כל 3 חודשים ואפשר לחיות כך עד גיל 100 רציתי לדעת האם זה MBL? מה זה RAI 0? ובעיקר לדעת איפה ניתן לקרוא קצת חומר על זה, לדעת מה הסיכויים שיהפוך ל CLL, מה הסיכונים, האם עליי לשנות צורת חיים וכו תודה

במצב של clonal b cell lymphocytosis הסיכוי לפתח cll הוא בין 1 ל2 אחוז לשנה. בדרך כלל אין תסמינים אך הוכח שיש נטיה מעט מוגברת לזיהומים ובגידולים בעור. ניתן לחיות כרגיל אך כדאי להקפיד להתחסן לדלקת ריאות ושפעת ולהיות במעקב רופא עור. Rai o הוא מצב של cllבשלב מוקדם שאינו מצריך טיפול.

מנהל פורום המטולוגיה