חום ובדיקת סיטי חוזרת

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

20/08/2019 | 20:00 | מאת: נחמן

שלום! אני חולה סרקואידוזוס ברמיסיה.כבר 20 שנים.אני נמצא 4 שנים במעקב בהמטולוגיה בשל בלוטות לימפה מרובות מוגדלות עד 1.5 ס"מ בבטן.בדיקות הדם האחרונות היו תקינות.סיטי מלפני מספר שבועות מדגים יציבות וחוסר שינוי. יומיים יש לי חום 37.8-38.1 הערב.בבוקר אין חום.אין לי שום תסמין נוסף שמפריע לי.אין כאבי גרון/נזלת/כאבי בטן/דחף להטיל שתן וכו. האם יש טעם לפנות להמטולוג?האם יש סיכוי שיבקשו ממני לעשות סיטי עוד פעם? תודה. נחמן

חום יכול לנבוע מסיבות שונות ורבות והסיבה השכיחה היא מחלה זיהומית ( אך גם מחלה המטלוגית יכולה לגרום לחום- נדיר יותר). בשלב ראשון יש להתחיל בירור במסגרת רופא המשפחה.

מנהל פורום המטולוגיה