פולימריה משנית - בדיקת Erythropoietin

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

31/07/2019 | 17:56 | מאת: רוני

שלום ד"ר, שלחתי לך שאלה שנענתה על ידך אם הנתונים הללו: בן 47, סכרתי מעט + פקטור קרישה 2 (אבי אובחן עם קריש בריאה בגיל 70, כילדו בצעתי בדיקה שיצאה חיובית) בשנתיים האחרונות: עלייה ב RBC מ 5.5 עד 6.03 עלייה בערכי Hematocrit מ-46 ל -49 המוגלובין : 15.5 עד ל 16 בבדיקה האחרונה בדיקת JAK2 יצאה שלילית. יש לציין שבשנה האחרונה אני משתמש בטוטסטרון ג"ל שידוע כמעלה ערכי Hematocrit. אני במעקב הקופה כדי לבדוק שאני לא עובר ערך 52-54. המטולוגית ביקשה שאבצע בדיקת Erythropoietin (B) והתוצאה: 4.2 כאשר הטווח 4-29. כלומר , תוצאה נמוכה... האם זה תקין ומה אשפר ללמוד מהתשובה ? בגלל שיש לי RBC גבוה ציפיתי ל Erythropoietin גבוה... אודה להסברך.

מדובר ברמת אריתרופאטין בטווח תקין, במחלות המטולוגיות כמו פולצטמיה וורה הערך לרב נמוך.

מנהל פורום המטולוגיה