רמה נמוכה של ה PLT וכדוריות הדם הלבנות בשנים האחרונות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/07/2019 | 17:45 | מאת: שחר

בשנים האחרונות יצא לי לעשות מספר בדיקות דם ולפי הבדיקות ערכי wbc וה plt, נמוכים : wbc -3.3, 3.5 ,3.7 Plt - 113 , 108, 120 57.2% neut% NEUT.abs 2.1 Hb 15.2 Mch 29.7 5.13 Rbc Mchc 33.4 הנתונים של הplt וכדוריות לבנות מתחת לסקאלה כבר כ 6 שנים (לפחות) ולפני עשור גם כשהיו בתוך הסקאלה, הם היו ברמה הנמוכה ביותר בתוך הסקאלה. האם הרמות הנמוכות מעידות על משהו?

מדובר בירידה קלה ברמת הטסיות, יכולות להיות לכך סיבות שונות כמו מחלה זיהומית, מחלה דלקתית, תרופות ועוד.. ובמקרים רבים לא מוצאים סיבה. ניתן לפנות לבירור המטולוגי אך גם ניתן לעקוב ולפנות לבירור אם ערכי הטסיות ירדו למתחת 100 אלף.

מנהל פורום המטולוגיה