הפסקת קלקסן לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/06/2019 | 07:37 | מאת: דורית

שלום, אני סובלת מקרישיות יתר ונוטלת קלקסן 60 מ"ג. בעוד מס' ימים אעבור ניתוח, ולגבי הפסקת הקלקסן, קבלתי שתי הוראות שונות משני רופאים המטולוגים: א. אחד אמר לי להפסיק את התרופה לפחות 12 שעות לפני התחלת הניתוח. ב. שני אמר לי להפסיק את התרופה 24 שעות לפני הניתוח . לגבי חידוש השימוש - נאמר לי לחדש את ההזרקה 6-8 לאחר סיום הפעולה . הניתוח עשוי לקחת 3-5 שעות . מה דעתך על ההבדל בין הזמן שקודם לניתוח . תודה

ההחלטה תלויה בהקשר הרפואי ובסוג הניתוח כך שלא ניתן לתת המלצה פרטנית דרך המחשב. לרב מקובל להפסיק 24 שעות לפני ניתוח.

מנהל פורום המטולוגיה