מעבר מאספירין לקלקסן.

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

05/06/2019 | 12:40 | מאת: גילי

שלום, אני לוקחת באופן קבוע קרטיה 100 פעם ביום, בשל קרישיות יתר חמורה. בגלל מצב רפואי שנוצר, ופעילות כירורגית שעלי לעבור, עלי להפסיק את האספירין, ולעבור כרגע לקלקסן - פעם ביום. 60 מ"ג. לא כל הבנתי איך עושים את המעבר הזה ובאיזה אופן . אם אני לוקחת בד"כ את הקרטיה כל יום בערב, האם עלי לקחת ביום שלמחרת את הקלקסן גם בערב ? לאחר 24 שעות ? כלומר לוקחים את הקרטיה כרגיל, בהמשך לאחר 24 שעות עוברים לקלקסן במקום הקרטיה ? ועוד שאלה - כמה זמן לפני הפעילות הכירוגית אני צריכה לבצע את ההחלפה הזאת ? תודה על כל מידע בעניין.

לרב לא מקובל לעבור מאספירין לקלקסאן. לרב מפסיקים את האספירין עד לניתוח ללא תחליף. ממליצה להיוועץ בהמטולוג המטפל שמכיר את המקרה לעומק.

מנהל פורום המטולוגיה