הריון וET מוטציית JAK2

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

22/05/2019 | 09:42 | מאת: ענת

שלום, אני בת 35 מאובחנת בET וJAK2 כבר 10 שנים. טרומבוציטים היו מעל מיליון וחצי והתחלתי טיפול באינטרפרון פאג במעקב במחלקה ההמטולוגית בתל השומר. השבוע גיליתי שאני בהריון בשבוע 5 ונקבע לי תור לעוד שבוע להמטולוגיה להמשך טיפול. כרגע טרומבוציטים 1,143,000. אני חוששת שבשבוע הזה אני עלולה להפיל בגלל התוצאה הגבוהה של הטרומבוציטים. האם החשש שלי מוצדק? יודעת שבהריון יהיה עליי להתחיל טיפול של אינטרפרון. תודה!

בעיקרון טרומבוציטוזיס ראשונית כרוכה בסיכון מוגבר לסיבוכי הריון כולל הפלות. הטיפול בהריון יכול לכלול מדללי דם ו/או איטרפרון וההחלטה מתקבלת בהתאם לדרגת הסיכון של המחלה ההמטולוגית.

מנהל פורום המטולוגיה