סוג דם, מה האפשרויות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

17/03/2019 | 07:25 | מאת: נדב

לי יש דם o, פלוס. נבדק פעמיים. להורי a, והשני ab, הבנתי שזה דבר לא יתכן. או שאני טועה , האם יש אפשרות שלילד יש סוג גם אוו, o, פלוס? אם לא מה ההסבר האפשרי? במקום מסוים כתוב שיתכן דאחד ההורים לא הורה ביולוגי?

על פניו התורשה לא מתאימה.

18/03/2019 | 15:33 | מאת: נדב

תודה על התשובה, כלומר שחייב שלפחות אחד מההורים יהיה בעל סוג דם o , כדי שלילד יהחה גם o- או? אם הורה נפטר איך אפשר לדעת מה היה סוג דמו איפה זה נרשם. ההטרה שנפטר היה תורם דם קבוע זה רשום באיזה מקום? לי אין ספק ששני ההורים ביולוגיים. אבל אם לא איך אדע מי הוא הלא ביולוגי? הa, או הab?

בעיקרון להורה עם סוג דם ab לא יכול להיות ילד עם סוג דם o.

מנהל פורום המטולוגיה