טרומבוציטוזיס וורידים בולטים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

25/02/2019 | 20:37 | מאת: עומר

שלום ד"ר גוטווין, אני בן 32, לפני כשנה בעקבות טסיות גבוהות בבדיקת דם אובחנתי עם ET (היום הטסיות באיזור ה-900, JAK2 חיובי). כבר כמה שנים שאני סובל מורידים בולטים ברגליים, ובזמן האחרון המצב החמיר מאוד. התחיל משוק רגיל שמאל והיום אי ספיקה לאורך שתי הרגליים, וריקוצלה, ורידים בולטים גם בבטן התחתונה ונראה שמתחיל גם בכף היד. האם יש קשר בין ה-ET לבין הבעיות בורידים? תודה.

קשה לדעת בלי להכיר את המקרה לעומק אך בעיקרון טרומבוציטוזיס כרוכה בנטייה לקרישי דם אך לא לדליות.

מנהל פורום המטולוגיה