תוצאות פט סיטי לאחר 4 טיפולים ללמפומה אגרסיבית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

15/02/2019 | 05:29 | מאת: א.א.

תוצאות הפט סיטי לאחר 4 טיפולים rchop של תאי b גדולים של לימפומה אגרסיבית , הראו העלמות של המחלה ללא קליטת fdg במקומות בהם היו קליטות בסיטי פט טרם המחלה. בסיכום הפענוח נרשם שיש תגובה טובה  מאוד לטיפול.  שאלתי מה אחוזי הסיכוי לריפוי בספרות הרפואית לאור תוצאות אלה לאחר 4 טיפולים.

הפרוגנוזה של מטופלים עם לימפומה אגרסיבית תלויה בגורמים שונים כמו מאפייני הלימפומה בזמן האבחנה, מאפיינים שונים בבדיקות פתולוגיות וגנטיות של תאי הגידול, גיל ומחלות הרקע של המטופל. אומנם תגובה טובה לטיפול לאחר 4 מחזורים היא אופטימלית, אך לא ניתן להרחיב מעבר לכך בלי להכיר את המקרה לעומק.

מנהל פורום המטולוגיה