בלוטות לימפה . האם קשור ללימפומה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

31/01/2019 | 20:16 | מאת: מירי

שלום.אני בת 30. לאחר הרבה בדיקות . נותר אצלי חשש ללימפומה של העור mf . התבקשתי לעשות א"ס לבלוטות לימפה . טרם עשיתי . נכון לעכשיו אני מרגישה במפשעות 3 בלוטות שנמושות מעט מוגדלות במגע . דבר נוסף לפניי כשנה עשיתי בדיקת MRI עקב ההמנגיומה בכבד. בMRI נכתב . נצפו מעט בלוטות לימפה קטנות בשער הריאה ופרי פרוטליות. מה זה אומר .פרי פרוטליות? והאם יכול להיות קשור ללימפומה של העור ? האם יש צורך לעשות בדיקת pet ct ?

החשד ללימפומה בבלוטות תלוי בגודל הבלוטות, לרב בלוטות קטנות-סביב 1 ס"מ, אינן מחשידות ללימפומה. הצורך בPET Ct במקרים של mf תלוי באופי הפריחה והיקפה. בלוטות פריפורטליות=בסמוך לכבד. ממליצה על הערכה מסודרת של רופא עור המטפל בלימפומות של העור ובמידת הצורך גם הערכת המטולוג.

03/02/2019 | 17:45 | מאת: מירי

הפריחה בשטח של 70 אחוז מהגוף. ומהתפרצו חוזרת...היא מחמירה עוד ...ואף לעוד אזורים. שורפת וכואבת . לא אוכל לדעת מה גודל בלוטות לימפה שנראו ב MRI. אז איך אדע אם יד צורך לעשות pet ct ?

מנהל פורום המטולוגיה