גזייבה- לאחר 7 חודשים מסיום הכימוטרפיה- לימפומה פוליקולרית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

23/01/2019 | 13:18 | מאת: רונית

שלום רב. אני כבר ברוך השם 7 חודשים לאחר כימוטרפיה G-CHOP, ומאז, אחת לחודשיים אני מקבלת גזייבה (נוגדן ביולוגי-לתחזוקה) למשך שנתיים. השאלה שלי היא האם מותר לי לטבול במקוה טהרה לנשים? או שיש חשש שאולי תהיה ירידה בספירת דם בגלל הגזייבה (למרות שמאז הכימוטרפיה האחרונה הספירות בסדר גמור) .או שעדיף לטבול ביום שמחליפים את המים במקווה, ואבקש להיות ראשונה(שזה מה שעשיתי עד עכשיו) שזה דבר שמאוד מאוד מקשה עלי.... כי אני מעדיפה לטבול בזמן שאני יכולה...

קשה לי להגדיר את הסיכון לזיהום במי המקווה. ניתן להגיד שקיים סיכון מוגבר לזיהומים תחת הטיפול בגזייבה ביחס לאדם בריא, גם אם מספר הנויטרופילים תקין.

מנהל פורום המטולוגיה