עלייה בערכי RBC - זקוק לעצתך.

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/01/2019 | 17:20 | מאת: רוני

שלום רב, בשנתיים האחרונות עלייה בערכי RBC: מ 5.5 ל 5.88 ערכי המוגלובין ו-Hematocrit די קבועים. תוצאות בדיקת: Janus Kinase 2-JAK2-mut "לא זוהתה המוטציהV617F " 1. האם המצב המתואר שולל בעייה המטולוגית ? ואם לא, מה יכול להיות ? 2. מה יכול להסביר עלייה בערכי ה RBC ? לא מעשן 15 שנים אחרונות, תפקודי ריאות תקינים, למעט בעיית רפלוקס (גסטרו) 3. בדיקות נוספות שמומלץ לי לעבור ? תודה רבה.

הערכים המשמעותיים הם ההמטוקריט וההמוגלובין ולא RBC. כך שקשה לענות.

מנהל פורום המטולוגיה