בהמשך לתשובתך שכחתי לציין גם טחול מוגדל 14.5 ס״מ

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

12/01/2019 | 19:15 | מאת: משה

שלום ד״ר בבדיקת דם יש לי כדוריות לבנות בין 2.8 ל- 3.5 בעבר פניתי להמטולוג והוא אמר לי שאצל תימנים זה בסדר. יש לציין כי אצל ההורים והאחים שלי מספר הכדוריות הלבנות תקין. כמו כן לפני כ-13 שנה גם אצלי זה היה בתוך הטווח התקין. בנוסף טחול מוגדל 14.5 ס״מ מבקש לדעת מה צריך לעשות במקרה הזה

מדובר בטחול מעט מוגדל, ממצא שאינו מסוכן בפני עצמו. יכולות להיות לכך סיבות שונות כמו מחחה זיהומית, מחלת כבד, מחלה המטולוגית ובמקרים רבים לא מוצאים סיבה. מומלץ לפנות לבדיקת המטולוג שיחליט האם יש טעם בהמשך בירור.

מנהל פורום המטולוגיה