עזרה בפיענוח תוצאת בדיקת דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

09/01/2019 | 20:07 | מאת: שי

היי קיבלתי תוצאות של בדיקת דם שאינם ברורות לי שם הבדיקה IMMUNOFIXATION תוצאה אוליגוקלון מה זה בעצם תוצאה אוליגוקלון? ניסיתי לקרוא אבל התשובות ברשת קצת מלחיצות אותי.. האם זה חשד למחלה ממאירה? שאר התוצאות מופיעות מטה ויש לציין כי כולן בטווח הנורמה ותקינות, תודה מראש לתשובתך תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה ALBUMIN (BY EP) תוצאה 59.4 % תקין תוצאה לעומת טווח הנורמה 55.8 סמן - ערך תקין 59.4 66.1 שם הבדיקה GLOBULIN ALPHA-1 תוצאה 4.2 % תקין תוצאה לעומת טווח הנורמה 2.9 סמן - ערך תקין 4.2 4.9 שם הבדיקה GLOBULIN ALPHA-2 תוצאה 10.4 % תוצאה לעומת טווח הנורמה 7.1 סמן - ערך תקין 10.4 11.8 שם הבדיקה GLOBULIN BETA-1 תוצאה 5.8 % תוצאה לעומת טווח הנורמה 4.7 סמן - ערך תקין 5.8 7.2 שם הבדיקה GLOBULIN BETA-2 תוצאה 4.1 % תוצאה לעומת טווח הנורמה 3.2 סמן - ערך תקין 4.1 6.5 שם הבדיקה GLOBULIN GAMA תוצאה 16.1 % תוצאה לעומת טווח הנורמה 11.1 סמן - ערך תקין 16.1 18.8

כאשר יש חשד למחלה המטולוגית גידולית הממצא הוא מונוקלון. ממצא של אוליגקלון אינה מעיד על גידול המטולוגי.

10/01/2019 | 22:04 | מאת: שי

קודם כל תודה רבה על המענה! השאלה היא האם הממצא הזה אוליגוקלון בבדיקה הספציפית הזו מעיד על המצאות מחלה כלשהי בגוף? האם זה ממצא שמצריך בדיקות נוספות?

מבחינה המטולוגית ממצא של אוליגוקלון לא דורש המשך בירור. יש להראות לרופא ששלח חבדיקה.

מנהל פורום המטולוגיה