MCHC גבוה והמוגלובין נמוך

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

08/01/2019 | 11:07 | מאת: אריאלה

שלום וברכה, בספירת דם שגרתית בשבוע 22 להריון קיבלתי את התוצאות הבאות: RBC: 3.48 HGB: 11.1 HCT: 31.5% WBC: 10.23 MCHC: 35.2 RDW-SD: 48.5 RDW-CV: 14.1 Neutrophils: 7.36 Indirect Coombs: negative Direct Coombs (IgG', IgM, IgA, C3c, C3d): negative בקשתי indirect coombs עקב דימום קטן. שאר הממצאים בטווח. למעט אנמיה קלה ברקע, לא יגוע על שום מחלה. לא לוקחת תרופות משום סוג. האם יש משמעות לערך החריג של MCHC? מעולם (גם שנים אחורה) לא הייתה לי בו חריגה. תודה רבה!

אנמיה קלה היא ממצא שכיח בהריון. כאדאי לבדוק את מחסני הברזל כולל פריטין. לערך ה MCHC אין משמעות של ממש בפני עצמו.

10/01/2019 | 10:35 | מאת: ארילה

תודה רבה!

מנהל פורום המטולוגיה