טחול מוגדל והריון בגיל 39

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

26/11/2018 | 21:56 | מאת: ל

היי, אני בת 39.4 ומעוניינת להכנס להריון שני (יד לי ילדה הת 10.5) רק שמזה 4 שנים אני במעקב המטולוג עם טחול מוגדל 15 ס"מ ובשל טרומבוציטופניה קלה. וטסיות PLT מעט נמוכות ונעות בין 115-140 במהלך השנים. (לטענת אימי נולדתי עם טחול מוגדל). האם אמור להיות חשש מבחינתי להכנס להריון? מהם הסיכונים להריון במצבי?

במידה ובמעקב לא נמצאה בעיה ספציפית המספירה את הטחול המוגדל, קרוב לוודאי שלטחול ולירידה הקלה בטסיות לא תהיה השפעה על ההריון.לציין שבמהלך הרעון יש לעקוב אחרי הטסיות שיורדות לפעמים בהריון.

מנהל פורום המטולוגיה