לימפומה נון הודצקין= אבחון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/11/2018 | 14:15 | מאת: יעל א

שלום לך ד"ר, האם בספירת דם שיגרתית יכולים לאבחן את המחלה. האם רואים עליה במספר הלימפוציטים? תודה

לימפומה יכולה להתבטא בספירת הדם- לדוגמא עליה בלימפוציטים או ירידה בשורות הדם אך במקרים רבים של לימפומה ספירת הדם תקינה.

25/11/2018 | 18:02 | מאת: יעל

תודה. אז אולי את יודעת איך מזהים את המחלה? האם רק ע"י תלונות של הפציינט?- לקרוב משפחה שלי יש. בהתחלה רופא משפחה חשב דלקת בשתן נתן אנטיביוטיקה ובסוף גילו לו במעי ולצערי הוא נפטר השבוע. הרופא בבי"ח אמר שהיה לו את הסרטן לפחות שנה בגוף מבלי שחש דבר.

מנהל פורום המטולוגיה